InterX Terapi


InterX Terapi


Hva er InterX?

InterX er relativt nytt for mange i Norge, men på verdensbasis har den eksistert i godt over 15 år, utviklet av NASA og det finnes mye god dokumentasjon.


InterX ble utviklet med tanke på at astronauter skulle ha noe med seg ut på oppdrag, som kunne hjelpe raskt dersom de skulle få plager mens de var ute i rommet.


Mange tenker med en gang på «sånn tens» som man får hos fysioterapeuten når de hører om InterX og neurostimulering.

Det er gjort en studie på nettopp dette, som også viser at InterX har en helt annen effekt, og kan ikke sammenlignes.

InterX er et unikt apparat som det ikke finnes lignende varianter av på markedet.


Selv om annen neurostimulering også sender elektriske impulser i kroppen, oppnår InterX resultater gjennom en tilnærming som er svært forskjellig fra konvensjonell neurostimulering.Hvorfor er InterX unik?


Skanne området:


InterX identifiserer og behandler svært spesifikke områder med lav impedanse (motstand). Dette er hudområder hvor nerveender viser respons på skade eller smerte, slik at stimuleringen leveres nøyaktig der hvor kroppen trenger den. Dette er ikke alltid der smerten er, så det er en stor fordel å kunne skanne området med InterX for å identifisere disse punktene.


Den høye tetthetsstrømmen (Target)


Den høye amplitude, kort impulsbreddede, dynamiske bølgeformen fremkaller en større respons fra kroppen enn annen elektrisk stimulering. InterX har tett adskilte elektroder, noe som betyr at strømmen har veldig høy tetthet og er veldig spesifikk, og ikke begrenset av muskelkontraksjon.

Det antas at dette stimulerer en nevropeptid / cytokinkaskade som antas å skape en lengre varig effekt. Sentralnervesvarresponser blir også ofte observert.


Den interaktive bølgeformen


Parameterne til hver enkelt impuls styres av vevets elektrofysiologi. Bølgeformen endres hele tiden ettersom kroppen reagerer på stimulering og smertelindring. Dette hindrer kroppen i å bli vant med stimuleringen, noe som gjør den mer effektiv. Det betyr også at det ikke er behov for å bruke kontakt gele.


InterX brukes ved


Akutt og kronisk smerte


Betennelsestilstander


Øke bevegelighet


Neuropatisk og nociceptiv smerte


Redusere rehabiliteringstid fra sportsskader og annen akutt traume


Muskelavslappende, redusere muskelkramper og spasmer


Prolaps
Hvordan foregår behandlingen?


Behandlingen vil være på huden av det involverte området, og ofte ikke-involverte områder på motsatt side av kroppen eller ryggen. En utdannet terapeut bruker apparatet direkte på huden eller via forskjellige typer elektroder.


Apparatet kan holdes på spesifikke punkter eller flyttes langs huden i glidende bevegelser, avhengig av valgt behandlingsmodus. Fornemmelsen pasienten kan føle er lett prikkende eller vibrerende følelse, eller det kan føles som en stikkende eller fin "needling" -følelse. Noen mennesker er mer sensitive enn andre til neurostimulering. Måten kroppen din reagerer på, kan være forskjellig fra en annen person. Det kan være at personer som er svært følsomme for nevro-stimulering, kan oppleve noe midlertidig stølhet/ømhet etter behandlingen, som regel dagen etter. 


Antallet behandlinger som trengs, vil avhenge av tilstanden din og hvor lenge du har hatt problemet. Ofte føler pasientene lindring etter 1 - 3 behandlinger, men komplekse langvarige forhold kan kreve mer innsats.


InterX kan brukes uavhengig som en full behandling eller under bevegelse /aktivitet for å oppnå de beste resultatene. Behandlingen tilpasses pasientens behov.


Antall besøk og behandlingsvarighet er sterkt avhengig av kompleksiteten til pasientens medisinske historie og tilstand, og om InterX brukes uavhengig eller samtidig med annen behandling, for eksempel kiropraktikk, akupunktur, fysioterapi. InterX er en fin kombinasjon til annen behandling!


Lengden på behandlingen avhenger av om det er en akutt eller kronisk tilstand, samt hvor store områder som er affisert.


Når behandlingen er påbegynt, er det viktig å fullføre det fullstendige, anbefalte behandlingsforløpet for å oppleve optimal lindring av symptomer. Neurostimulering aktiverer en fysisk respons, noe som kan øke følelsen av smerte i noen timer. Overholdelse av hele behandlingsforløpet vil minimere symptomer som en pasient kan oppleve i løpet av den naturlige helbredelsesprosessen.


Som andre typer strømbehandling er det noen pasientgrupper som ikke skal ha denne type behandling.Disse er:


  • Om du er gravid
  • Om du har pacemaker
  • Om du har Epilepsi
  • Dersom du har aktiv kreft

Ønsker du å vite mer om denne behandlingen, eller er du terapeut og ønsker å jobbe med InterX?


www.interx.com


Filmer om InterX: Trykk her


Studier og dokumentasjon kan mailes på forespørselWebinar om InterX

Pasienterfaringer

Migrene, stiv nakke og rygg


"For et år tilbake så slet jeg ekstremt med migrene, skuldersmerter og stiv rygg. Det tok ikke mer enn to behandlinger så var migrenen min borte. Nesten uvirkelig for meg som slet med det 4-5 ganger i uken i flere måneder. Jeg har fått noen få oppfølgende behandlinger med Inter-X, og stadig, ja et år etter min første behandling, så har jeg nesten ikke hatt en eneste hodepine! Det er bare helt utrolig hva den maskinen og Marianne's kunnskaper klarte og gjøre for meg. Man merker effekt rett etter behandling, ja det er faktisk så utrolig! Og jeg selv syntes det er ganske behagelig og bli behandlet med Inter-X. Anbefaler denne behandlingen til alle! Det er virkelig verdt og teste ut. «


Helene Heiberg, 29år

Akutt sterke muskelspenninger:


"Jeg er heldig som kjenner Marianne Muri! Ho er den eneste i Norge som har denne maskinen og den har nå reddet ryggen min! En behandling i går og jeg har våknet i dag med mye mindre smerter og jeg er veldig mye mer bevegelig i dag enn før behandlingen!! Et par behandlinger til så er jeg bedre enn ny igjen!!!! En annen flott ting er at jeg nå kan slutte på medisinene fra legen mye fortere enn hva som først ble antatt!!!!


Kontakt Marianne om du har smerter du trenger å bli kvitt!!! "


Nina Svensen, 32år

Ankelbrudd - rehabilitering


" Jeg var uheldig og brakk ankelen i September 2015. Den ble operert to ganger, og jeg har hele denne tiden brukt rullestol som avlastning på grunn av smerter. Smertene har vært der i hele foten disse to årene.

Jeg begynte hos Marianne i begynnelsen av September. Det var smerter behandlings dagen, dag to var det mye bedre. I dag etter fire behandlinger med InterX terapi har situasjonen forandret seg. Jeg er smertefri dagen jeg får behandling, og påfølgende dager. Denne fine effekten er jeg takknemlig for. Jeg skal nå gå hos Marianne kun en gang i uken en stund."


Lisbeth Haug. 67 årAkutte ryggsmerter


Anbefaling vedr. smertelindring etter InterX behandling.


Juleaften 2017 fikk jeg en akutt låsing i bekkenet, ant. en følgeskade i forbindelse med et fall i trapp et år i forvegen. Dette fremkalte voldsomme smerter i korsryggen, hofteregionen og ryggens høyre side. Smertene lot seg ikke påvirke av smertestillende medikamenter i noen særlig grad.

Gjennom min datter kjente jeg til Marianne Muri og smertelindring med InterX terapi. Allerede etter første behandling var smertene betydelig redusert. Ytterligere to behandlinger hjalp meg slik at jeg kom meg gjennom julehelgen og kunne komme i gang med kiropraktisk behandling.

Jeg kan således anbefale behandlingen med InterX på det varmeste. Jeg vil ikke ha problemer med å la meg behandle etter denne metoden hvis lignende problemer oppstår i fremtiden.


Eldbjørg Been.


Migrene og mye plager i nakke og skuldre.


Takket være InterX har jeg fått et nytt og bedre liv! Siden jeg jobber med hest, så består dagene mine av mye tunge løft, monotont arbeid og ridning, så det har hjulpet veldig mye med behandling av InterX.


Den har løsnet opp på spente muskler, dette igjen har minimert mine migrene anfall fra å være ukentlig til å nesten bli helt borte. Så jeg anbefaler InterX på det sterkeste.


Fredrik Kaldal Lindfjord

Brudd i bekken etter fall med hest


En STOR takk til Marianne Muri for å overbevise meg om å prøve Interx Therapy, det har virkelig hjulpet! <3

For snart 1 år siden fikk jeg en hest over meg, og pådro meg tre brudd i bekkenet. Hverdagen har siden vært preget av sterkt nedsatt funksjon, og kroniske smerter. Frustrasjonen har vært stor, og ikke blitt bedre av at ingenting hjelper og fagfolk klør seg i hodet og ikke vet hva de skal gjøre. Nå har jeg gått til behandling hos Marianne i noen uker, og endelig føler jeg at jeg kommer videre. Smertene begynner å bli bedre, bevegeligheten begynner å komme tilbake, og jeg begynner å se resultater av treningen :)

Jeg anbefaler på sterkeste å kontakte Marianne hvis du har en kropp som trenger litt overhaling eller bare en kjærlig hånd. Hvis hun klarer å hjelpe meg (som de fleste har gitt opp), er sjansene store for at hun kan hjelpe deg :)


Katinka Zeiner

Ryggsmerter og muskelbetennelse


«Jeg er en mann som jobber som håndverker. Jobben medfører fysisk arbeid og mange tunge løft.


Har slitt med vond rygg og betente muskler.

Ble derfor anbefalt behandling med InterX, noe jeg aldri hadde hørt om før.

Etter noen behandlinger har jeg blitt merkbart bedre.

Et helt fantastisk resultat, uten bruk av legemidler.

Jeg kan anbefale alle som sliter med vonde muskler og sener, en behandling med InterX.»


Ingar Widding, 58 år

Migrene og hodepine


"Jeg er en dame på 53 år. Har så lenge jeg kan huske slitt med vondt i hodet.


De siste 3 årene har jeg med få unntak våknet med migrene hver morgen. Opp igjennom årene har jeg prøvd MYE forskjellige behandlinger bl.a. kiropraktor og smerteklinikk men ingen ting har hjulpet.


Jeg har nå fått påvist degenerative forandringer (slitasje) i nakken. Har igjennom oppveksten også utsatt nakke og rygg for endel "småulykker", som fall i trapper, slalåmbakke, fra hesterygg og motorsykkelulykke.


Holdt nesten på å gi opp og innfinne meg med at migrene måtte jeg leve med resten av livet. Ved en tilfeldighet fikk jeg høre om Marianne og InterX.


Etter allerede første behandling ble jeg bedre, nå ca. 3 måneder senere (1 til 2 behandlinger i måneden) er jeg så og si migrene fri. En av bivirkningene til migrenemedisin var også forbigående høyt blodtrykk. Mitt var farlig høyt men det har også bedret seg siden jeg nå sjelden bruker medisinen.


Så i mitt tilfelle har InterX vært en vidundermaskin som har gitt meg en helt ny og bedre hverdag. Stor takk til Marianne "


Mvh Gro Hagelund, 53 år

Generelle muskelsmerter og rehabilitering etter kneoperasjon


"Ja, InterX maskinen er helt fantastisk.Hatt behandlinger for muskelsmerter pluss pluss. Utrolig deilig å ha mindre smerter og klare mer i hverdagen. InterX og Marianne Muri sin utrolige kunnskap om kroppen og dens funksjoner gir et fantastisk resultat.

Den 30.12.16. hadde jeg en kneproteseoperasjon, og legg og fot har vært veldig hovent og veldig vondt fra det øyeblikket jeg våknet opp etter operasjon. Og alle andre (lege, fysio og sykehuset) har svart det ikke er noe å gjøre med. I dag hadde jeg 1 time behandling med InterX og det veldige presset er borte. Blir nok flere behandlinger før alt er ok igjen, men fantastisk at det finnes noe som hjelper."


Hilde Irene Hansen, 59 år

Smerter og nedsatt begevelse i skulder


Jeg har hatt vonde skuldre som InterX har hjulpet meg mye med etter jeg ble gitt opp av fysioterapeut. Skuldrene er nå mye bedre og på vei til å bli helt bra! Jeg anbefaler InterX på det sterkeste!  :-)


Stine Løkken 33 årSmerter i kneet.


Jeg hadde i lang tid hatt smerter på kneets innside/forside, både ved aktivitet og i hvile.

Årsaken var pes anserinus tendinitt, det vil si en betennelsestilstand i et muskelfeste for en gruppe lårmuskler, som fester på innsiden/forsiden av kneet.

Dette skyldes ofte en overbelastning grunnet svake og stramme muskler i blandt annet muskler i hofte og lår.

Jeg fikk ca 10 inter-X behandlinger og tilstanden ble bedret for hver behandling og jeg fikk full effekt en kort tid etter behandlingen var avsluttet.

Det å ha blitt smertefri er både befriende og øker livskvaliteten og det gir dessuten mulighet for å trene opp svak muskulatur igjen og derved forebygge overbelastning og smerter på ny.


Pia Gevoll

fysioterapeut


Kontakt oss


Adresse: Ingierveien 4

1410 Kolbotn

Tlf: 900 51 049

Email:post@akupunkturhelse.no

Åpningstider

 

Mandager:  08.15 - 16.15

Onsdager:   14.30 -  21.15

Fredager:    09.00 - 16.00

Copyright © All Rights Reserved


Galleri